הקשר בין תזונה ופעילות גופנית

הקשר בין תזונה ופעילות גופנית

לתזונה, השפעה על הגדילה, הבריאות ואריכות ימים. בפן הספורטיבי לתזונה חשיבות באספקת אנרגיה לשרירים לפני אימון או תחרות, עוזרת ומשפרת את הפעילות הגופנית, דחיית עייפות ומניעת פציעות ומחלות, מפחיתה זמן התאוששות בין אימון לאימון ובכך משפרת את אפקט האימון.
המרכיבים התזונתיים העיקריים הם: פחמימות, חלבונים מים ואלקטרוליטים. מטרת הארוחה המקדימה לפעילות הגופנית היא: למנוע תחושת רעב וחולשה, לספק נוזלים לגוף, לספק אנרגיה ולמנוע ירידה ברמת הסוכר בדם. מומלץ שהארוחה לפני האימון תכיל בעיקר פחמימות מורכבות, כמות קטנה יחסית של חלבון, כמות מעטה של סוכרים פשוטים, שומן מן הצומח, והרבה נוזלים.

לגבי הפחמימות רצוי להתייחס לאינדקס הגליקמי אשר משפיע על קצב העיכול ומושפע מחלבון שומן וסיבים תזונתיים.

הנוזלים הרצויים לגוף הם מים וחשיבותם בוויסות טמפרטורה, הסעת מרכיבי מזון וחמצן לתאים וסילוק חומרי פסולת. התייבשות עלולה לסכן את הבריאות ולגרום לירידה בביצועים ספורטיביים. אין להשתמש בצמא כמדד לייבוש כיוון שבה בעת שהמתאמן חש צמא, הרי הוא במצב של ייבוש.

במהלך הפעילות לפחמימות ולנוזלים חשיבות רבה. 5-20 דקות מתחילת הפעילות מאגרי הפחמימות בשריר מתחילים להתדלדל. 20-120 דקות מתחילת הפעילות מתדלדלים מאגרי הגליקוגן. לפיכך רצוי להשתמש במשקאות ספורט, חטיפי ספורט וג’ל ספורט בעלי אינדקס גליקמי גבוה כדי לספק אנרגיה מהירה.

לתזונה חשיבות בהתאוששות מלאה. המרכיבים החשובים הם פחמימות, חלבונים, נוזלים ואלקטרוליטים. לאחר הפעילות חשוב מאוד לצרוך פחמימות חלבונים ומעט שומן מן הצומח.

הרגלי תזונה נבונים ופעילות גופנית סדירה הנם המפתח לבריאות, להרזיה, להרגשה גופנית טובה ולהצלחה אופטימלית במקצועות הספורט השונים.

טרם הגיבו.

השאר תגובה